preloader
KVKK – AYTAÇ YAVUZ
323
archive,tag,tag-kvkk,tag-323,eltd-core-1.0,audrey-ver-1.0,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-standard,eltd-no-behavior,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-area-uncovered-from-content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
Ticari Davalarda Arabuluculuk

Ticari Davalarda Arabuluculuk

Ticari davalarda Kanunun 01.01.2019 tarihinden sonra açılan davaların tamamında Kanunun 20. maddesinde geçen açıklamaya göre alacak ve tazminatlara ilişkin arabuluculara başvurulması dava şartı olarak belirlenmiştir. Buna göre ticari davalarda izlenilecek olan yöntem şöyle olacaktır. Davacı arabulucuya başvurduktan sonra arabulucu, üstlenmiş olduğu görevi en fazla 6 hafta içerisinde sonuçlandırmak zorundadır. Bu süre ancak zorunlu olunması halinde 2 hafta daha uzatılabilir. Arabulucunun olmadığı davalar ise şu şekilde belirlenmiştir. “Özel kanunlarda tahkim veya başka bir alternatif uyuşmazlık çözüm yoluna başvurma...

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Kişisel veri gerçek olan insanların bilgilerinin internet üzerinde yer alması demektir. KVKK ise kişisel verilerin işlenmesi ve bu verilerin bir kayıt sisteminin parçası olmak koşuluyla otomatik olmayan yöntemlerle işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanmaktadır. Yani kişisel verilerin korunması konusunda bir kamu kurumu ya da özel sektör ayrımı yapılmamıştır. Bu nedenle kanun herkes için aynı ve eşit bir şekilde uygulanır. Merak edilen husus ise KVKK’nın ne zaman yürürlüğe girdiği konusunda olmuştur. Çünkü eskiden dijital dönem yoktu...

KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Nedir?

KVKK Nedir? Dijital dünyanın hızla hayatımıza girmesi burayı aktif olarak kullanan insanların haklarının korunmasını zorunlu hale getirdi. Çok uzun suren bir bekleyiş neticesinde 7 Nisan 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren KVKK yani kişisel verilerin korunması kanunu ile dijital ortamda insanların özel hayatının gizliliği başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerinin korunması sağlanmış oldu. 6698 sayılı kanunda belirtilmiş olan istisnai durumların dışında, kişisel veriler ile ilgili insanların açık rızası olmadan paylaşım yapılması yasaklandı. Dijitaldeki hiçbir bilgi kişinin rızası...